Le Verger de Cocagne

OMGEVING

Trek er op uit in de streek

Le verger de Cocagne ligt in een klein dorpje Saint-Julien Maumont, in de Corrèze op 25 km ten zuiden van Brive-La-Gaillarde. Toeristisch behoort het tot de Dordognevallei. Door de ligging op een kruispunt van regio’s (Limousin-Midi-Pyrénées), departementen (Corrèze, Lot, Dordogne, Cantal), streken Quercy) en geologische formaties is Saint-Julien Maumont een ideale toeristische uitvalbasis.

Meyssac op ongeveer 5 km is het dichtstbijzijnde dorp met winkels en markt. Niet ver van Saint-Julien-Maumont liggen meerdere pittoreske dorpjes genomineerd als ‘les plus beaux villages de France’.

De echte toeristische attracties als Rocamadour en Gouffre de Padirac bevinden zich op + 30km. Dit zijn drukke plaatsen in het hoogseizoen, maar ideaal voor tijdens een verblijf in het laagseizoen of ’s ochtends vroeg. Of wat dacht je van de vele “bourgondische” markten in middeleeuwse stadjes?

Wandelen of fietsen kan langs één van de vele uitgestippelde paden. Eén van de routes passeert zelfs langs het domein. Op 20 minuutjes rijden, kan je op verschillende plekken pootje baden, zwemmen of kayakken op de Dordognerivier. Als het echt te heet wordt kun je ook één van de vele indrukwekkende grotten  bezoeken.

Alle info over de streek, excursies en activiteiten vind je op de website Vallée de la Dordogne.