ontwerp en aanleg

Ontwerp en aanleg van je eigen smultuin

Wil je bij je thuis ook een Verger de Cocagne?

We begeleiden je graag bij het ontwerp en de aanleg van je eigen natuurlijke smultuin.

Een natuurlijke smultuin voor jou

Vind je het heerlijk om in je tuin te ontdekken hoeveel vruchten, noten, kruiden, bloemen, bessen, blaadjes en zaadjes doorheen het jaar te oogsten zijn?

Verwen jezelf en verras je familie en vrienden met maaltijden of tussendoortjes die iets meer thuis smaken en naast bij- (icoontje bij)zonder, juist gezonder, lekkerder en aantrekkelijker zijn.

De natuurlijke smultuin is een paradijs waarin je het hele jaar door kan plukken, spelen, genieten en tot rust komen. Bomen, struiken, kruiden, slingerplanten, paddenstoelen, knollen en bollen zorgen voor een levendige tuin. Het is verrassend hoeveel  eetbaars er doorheen de seizoenen komt opduiken. Je honger wordt nooit gestild in de ontdekking naar meer!

Veel  wilde planten krijgen er een plaats omdat ze zorgen voor meer diversiteit, nuttige insecten aantrekken en voeden, en veelal ook eetbaar en gezond zijn.

Wat bieden we?

Werk op maat

We begeleiden je op maat met de realisatie van je natuurlijke smultuin, groot of klein.

Zowel advies, ontwerp, uitvoering als nazorg zijn mogelijk.

Hoe gaan we te werk?

Naast het eetbare ligt de focus op “de juiste plant op de juiste plaats”, aangepast aan bodem, schaduw, zon, water, klimaat …

We gebruiken natuurlijke materialen en kringlopen, streven naar minimaal ecologisch beheer en véél ruimte voor gelaagdheid en biodiversiteit.

Een project, vragen?

Voor alle info mail vergerdecocagne@gmail.com