Le Verger de Cocagne

PRODUCTEN

Producten

Naargelang het seizoen plukken wij producten uit onze smultuin, het voedselbos en de bloemenweide. Er zijn wilde bloemen, vruchten, kruiden zoals maartse viooltjes, de verrukkelijk lekker zoete salvia’s, massa’s pruimen van klein naar groot, kraailook, wilde oregano, munt, en vanaf mei, na de ijsheiligen, een moestuin die naar je knipoogt en lacht met vele verse groenten, shitakes op eikenstammetjes, zoete blozende kersen… In het najaar kan je smullen van de vijgen, druiven en onder het bladertapijt noten rapen. Paddenstoelen poppen plots op en stoefen: “wij zijn ook lekker, bijt in mij!”

Hou je van gepeperde gerechten? De Szechuan laat je lippen branden maar ook de vele kleurrijke pepertjes zorgen dat je spijsvertering beter werkt dan ooit te voren.

Vrees je meidoornstekels? Weet dat stekels en doornen altijd iets heerlijks verstoppen: op het domein vind je meerdere rassen met lekkere bessen. Ook de rozelaars bloeien uitbundig en zowel de rozenblaadjes als de bottels zorgen voor een verfrissend drankje of laten de confituur, chutneys of het gebak bijzonder smaken.

We oogsten niet alleen maar kweken ook bessenstruiken en fruitbomen. Zoals de koude-tolerante yuzu citroen  en satsuma-mandarijn, een tiental grootvruchtige meidoornsoorten,  gele kornoeljes en jujube of Chinese dadel.

De oude notenboomgaard biedt hout voor de kachel op koudere dagen maar we snijden ook planken, schalen en zelfs nachtkastjes uit dit mooi getekend hout.

De rijkdom aan kleuren is grotendeels te danken aan de vele bloemen die doorheen de seizoenen verschijnen. We proberen die schoonheid te vereeuwigen in droogbloemboeketjes.

Wat we plukken, kweken of maken, bieden we aan onze gasten aan en verkopen we op lokale markten: groenten, fruit, planten, bloemen en artisanaat.