wie zijn we?

© Le Verger de Cocagne
(c) Le Verger de Cocagne

Le Verger de Cocagne is een project van Frank Petit-Jean en Veerle Devaere die in het centrum van de stad Kortrijk in België wonen. Zij hebben 3 kinderen: Anna, Louise en Jonathan.

Frank is professioneel en ook tijdens zijn vrije tijd reeds 40 jaar gebeten door de eetbare tuin. Hij kan deze passie vormgeven en uitleven als zelfstandige tuinaannemer, in de gedeelde stadstuin van Collectief Aardig en in de Dordognestreek.

Veerle deelt de passie voor het eetbare uit de natuur en hoopt veel mensen te verwelkomen en “thuis” te laten zijn in de vele diverse tuinkamers van de Verger de Cocagne.

“Na 18 jaar stadsbeleving en wonen in een huis met weinig buitenruimte gingen we op zoek naar een betaalbare, rustgevende plek waar de zon meer schijnt… en de natuur overvloedig aanwezig is. In Frank-rijk hoopten we die te vinden. Het mooi gevarieerde valleitje met oude notenbomen en de robuuste schuur in Saint-Julien Maumont bleken na onze eerste huizenzoektocht in het zuiden van de Limousin, ons beiden fel te bekoren.”